Oriënteren

Omtrent het afsluiten van een hypotheek of lening kunnen wij mededelen dat er de nodige zaken bij komen kijken. Vandaar dat we ook willen benadrukken dat het belangrijk is om je vooraf voldoende te oriënteren alvorens je besluit om een keuze te maken. Zoals reeds besproken is het afsluiten van een hypotheek of lening niet iets dat je wekelijks doet. Erken het belang ervan en zorg ervoor dat je goed georiënteerd bent voordat je een dergelijke, impactvolle, beslissing neemt. In dit artikel bespreken we alles op het gebied van oriëntatie.

Weet jij wat je wilt?!

Voordat je besluit om jezelf te gaan oriënteren op het gebied van hypotheken en leningen, is het wel zo handig dat je weet wát je precies wilt. Je dient inzichtelijk te hebben hoeveel je bijvoorbeeld wenst te gaan lenen en in welke termijn je dit alles wilt aflossen. Ook zaken als een hypotheekvormen en aflossingsvormen dien je hierbij mee te nemen in jouw oriëntatie. Pas zodra je dit allemaal duidelijk hebt voor jezelf, heeft het nut om je te gaan oriënteren.

Zodra je start met jouw oriëntatie is het belangrijk om jouw wensen in je achterhoofd te houden. Op basis van jouw wensen dien je namelijk een geschikte aanbieder te vinden van een hypotheek dan wel lening. Vaak is het verstandig om een short list te maken met 3 tot 5 aanbieders van hypotheken. Vervolgens ga je ze met elkaar vergelijken en plan je eventueel een vrijblijvend informatiegesprek in. Op basis hiervan kun je vervolgens kijken bij welke hypotheek/lening vestrekker je het beste gevoel hebt.