Hypotheekinformatie

Het afsluiten van een hypotheek kan als een uiterst complexe zaak worden gezien. Mede hierdoor is het krijgen van een extra beetje hypotheekinformatie altijd welkom. Daarom laten we je in dit artikel kennismaken met de afkorting BKR en de werking hiervan én staan we stil bij de functie van een financieel adviseur.

BKR

De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR is een Nederlands kredietregistratiebureau dat van iedere persoon het afgesloten krediet in een elektronisch dossier bijhoudt. Het BKR draagt op positieve wijze bij aan het voorkomen van een maatschappelijk probleem. Zo worden consumenten beschermt tegen het teveel lenen van geld.

Het BKR registreert bepaalde gegevens, ook wel bekend als kredietgegevens. De kredietgegevens die zoal geregistreerd worden zijn:

  • De hoogte van het krediet
  • Het moment van ontstaan van het krediet
  • De kredietsoort

Daarnaast heeft het BKR ook de beschikking over enkele persoonsgegevens:

  • Achternaam
  • Voorletters
  • Geboortedatum

Bovenstaande opsomming zijn slechts enkele zaken die tot de geregistreerde gegevens behoren.

Financieel adviseur

Het afsluiten en uiteindelijk aflossen van een hypotheek is niet voor iedereen even eenvoudig. Het is daarom raadzaam om gebruik te maken van een financieel adviseur. Een financieel adviseur kan jou namelijk voorzien van advies en informatie over een hypotheek. Door gebruik te maken van een adviseur weet jij zeker dat je de juiste hypotheek of lening afsluit in combinatie met de juiste aflossingsvorm et cetera.

Online zijn er tal van verschillende financieel adviseurs te vinden. In eerste instantie kun je ze vergelijken op prijs. Echter gaat het bij een dergelijke adviseur ook deels om de connectie die je met elkaar hebt. Het is van belang dat jij de financieel adviseur begrijpt én andersom. Zoek een financieel adviseur die jouw wensen begrijpt. Wanneer je elkaar onderling begrijpt, zul je ervaren dat het vinden van een geschikte hypotheek / lening soepeler verloopt.

  Terug naar Oriënteren