Bijzondere hypotheken 03-02-2021 Met alle verschillende hypotheek mogelijkheden begrijpen wij dat je je soms afvraagt welke hypotheken er nu allemaal zijn? En zijn er ook bijzonderheden te vinden onder al deze verschillende soorten hypotheken? Wij willen jou helpen om de juiste [...] De onderhandse lening 03-02-2021 Als eerste, wat is een onderhandse lening? Met een onderhandse lening bedoelen we een lening die iemand afsluit met bijvoorbeeld familie of vrienden. Hier komt geen bank aan te pas en onderling worden de voorwaarden van de krediet onderhandelt. H[...] Hypotheekinformatie 01-01-1970 Het afsluiten van een hypotheek kan als een uiterst complexe zaak worden gezien. Mede hierdoor is het krijgen van een extra beetje hypotheekinformatie altijd welkom. Daarom laten we je in dit artikel kennismaken met de afkorting BKR en de werking[...] Hypotheekvormen 01-01-1970 Wanneer we het hebben over hypotheekvormen bedoelen we de wijze waarop een hypotheek aflost. Met betrekking tot hypotheekvormen zijn er verschillende vormen waaruit je kunt kiezen. Iedere vorm wordt hierbij gekenmerkt door zijn eigen voor- en nad[...] Hypotheekrente en aftrek 01-01-1970 Indien je de beschikking hebt over een eigen huis mag je de rente die je betaalt ten behoeve van de hypotheekschuld of een andere schuld aftrekken van het inkomen dat je aangeeft in box 1 van het Nederlandse belastingstelsel. Hiervoor dien je ech[...] Nationale Hypotheek Garantie 01-01-1970 Met behulp van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bied jouw geldverstrekker zekerheid omtrent jouw hypotheekschuld en dat deze ook daadwerkelijk terugbetaald zal worden. Indien je jouw hypotheek niet langer kunt voldoen door toedoen van zaken [...]

Oriënteren

Omtrent het afsluiten van een hypotheek of lening kunnen wij mededelen dat er de nodige zaken bij komen kijken. Vandaar dat we ook willen benadrukken dat het belangrijk is om je vooraf voldoende te oriënteren alvorens je besluit om een keuze te maken. Zoals reeds besproken is het afsluiten van een hypotheek of lening niet iets dat je wekelijks doet. Erken het belang ervan en zorg ervoor dat je goed georiënteerd bent voordat je een dergelijke, impactvolle, beslissing neemt. In dit artikel bespreken we alles op het gebied van oriëntatie.

Weet jij wat je wilt?!

Voordat je besluit om jezelf te gaan oriënteren op het gebied van hypotheken en leningen, is het wel zo handig dat je weet wát je precies wilt. Je dient inzichtelijk te hebben hoeveel je bijvoorbeeld wenst te gaan lenen en in welke termijn je dit alles wilt aflossen. Ook zaken als een hypotheekvormen en aflossingsvormen dien je hierbij mee te nemen in jouw oriëntatie. Pas zodra je dit allemaal duidelijk hebt voor jezelf, heeft het nut om je te gaan oriënteren.

Zodra je start met jouw oriëntatie is het belangrijk om jouw wensen in je achterhoofd te houden. Op basis van jouw wensen dien je namelijk een geschikte aanbieder te vinden van een hypotheek dan wel lening. Vaak is het verstandig om een short list te maken met 3 tot 5 aanbieders van hypotheken. Vervolgens ga je ze met elkaar vergelijken en plan je eventueel een vrijblijvend informatiegesprek in. Op basis hiervan kun je vervolgens kijken bij welke hypotheek/lening vestrekker je het beste gevoel hebt.