Zelf verwijderen van boomstronken, makkelijk of niet?

augustus 17th, 2017

Een huis gekocht met een boomstronk in de tuin? Dat ding moet eruit is dan je eerste gedachte. Dan kan je natuurlijk zelf met een schop aan de gang gaan, maar dat zal je bij een stevige boomstronk niet ver brengen.

Diepe boomstronk

De boomstronk zal dus met grover materiaal verwijderd moeten worden, dan je schop.

Als je op internet gaat zoeken hoe je het beste een boomstronk kan verwijderen kom je als snel tot de conclusie dat dit met een stobbenfrees moet gebeuren

Een stobbenfrees huren

Wortels van bomen kunnen heel vast en diep in de grond liggen. In zo’n geval kan het een zware, lastige en tijdrovende klus worden om deze boomstronk zelf uit te graven. Dus als jij liever je rug niet wil verpesten met dit zware werk, overweeg dan een stobbenfrees te huren en hiermee de boomstronk te verwijderen.

Hoe werkt een stobbenfrees

Een stobbenfrees is een speciaal ontwikkelde machine waarmee boomstronken worden uitgefreesd. Deze machine heeft een zwenkarm met daarop bevestigd een freeswiel waarop harde scherpe widia beitels zijn gemonteerd. De beitels zijn ontzettend hard en daardoor kan deze de boomstronk tot pulp malen. Let wel; het blijft zwaar werk, zelfs met een stobbenfrees.

Boomstronk laten verwijderen

Als je na dit artikel gelezen hebt twijfelt of je er wel zelf aan moet beginnen, er zijn ook professionele bedrijven die het voor je willen doen. Zij zijn specialist op het gebied van boomstronken verwijderen, en zullen het dus altijd vlotter en efficiënter kunnen dan jijzelf. Ze kunnen boomstronken verwijderen tot 50 cm diepte.

Aanplanten nadat boomstronk is verwijderd

Als de boomstronk verpulverd is zullen er snippers overblijven die daarna verteren in de grond. Daarna kan de vrijgekomen grond prima gebruikt worden voor nieuwe beplanting of bestrating.

Delen met velen!

Categorieën: Uncategorized

Leave a comment

Feed

https://www.hypotheken-lenen.nl / Zelf verwijderen van boomstronken, makkelijk of niet?