Geld; Risico bij het lenen van geld

maart 13th, 2017

In geval van geldnood tijdens de verbouwing, of andere grote aankopen, kan het zijn dat je geld moet lenen. Niet iedereen heeft een kennis of familielid die een groot bedrag over heeft om jou te helpen. In nood maken mensen de raarste sprongen. Het klinkt verstandig om in nood “snel een lening aan te vragen”. Is dat wel handig? Wat zijn de risico’s?

Een lening aanvragen

Bij het aanvragen van een lening komt er heel veel erbij kijken. In de meeste TV reclames hoor je verhalen dat iemand in nood een geldbedrag moest lenen. Gelukkig kon dat snel en met een lage rente afgelost worden. In de praktijk is het lastiger en kost het meer tijd om het geleende bedrag terug te betalen. Reclame zeggen het niet voor niets: Geld lenen kost geld! In praktijk betekent dit dat je het gehele bedrag (plus rente) terugbetaald over een bepaalde periode. Het extra bedrag is vaak een maandelijks bedrag, gebaseerd op het rentebedrag en het totale leenbedrag. In principe betaal je dus je lening af, maar ook de rente. Wees altijd op uw hoede bij het lenen van geld. Leen altijd bij een officiële instantie. Zij hebben de zaakjes goed op orde en zijn duidelijk over het rentebedrag en de termijnen. Er zijn namelijk verschillende leningen. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Studentenlening: Bij een studentenlening leen je als het waren geld in de “studententijd”, de periode tussen 18 en 25. Het voordeel van een studentenlening is dat de meeste instanties de lening uit te spreiden naar de lange termijn. Als de student een full-time baan heeft, gaat de aflossing pas van start. Het is gebruikelijk dat de lener 25 jaar mag doen om de lening terug te betalen.
  • Persoonlijke lening: Hierbij krijg je een eenmalige lening waarbij er afspraken worden gemaakt hoelang het gaat duren om de lening terug te betalen. Tevens wordt er van tevoren bepaald hoeveel rente de lener per maand gaat betalen

Familielening

In uitzonderlijke gevallen kan je geld lenen van een familielid. Natuurlijk moet die familielid wel genoeg hebben, maar in het is mogelijk om om hulp te vragen bij familie. Er zit echter wel risico aan het lenen van geld bij een familielid. Indien je niet het bedrag (op tijd) terugbetaald, kan er zomaar een incassobureau voor je deur staan. Dit wil je natuurlijk niet hebben!

Risico

Er is altijd een risico bij het lenen van geld, zowel bij familie, als bij instanties. Onthoud goed: Geld lenen kost geld! Heb altijd een plan voor ogen om het geld terug te betalen. Het hebben van schulden is niet wenselijk en kan lange termijn gevolgen hebben voor u en uw naasten.

Categorieën: Geld lenen

Reacties uitgeschakeld voor Geld; Risico bij het lenen van geld

Krappe maanden en dus tijdelijk geldgebrek

maart 11th, 2018

Zo tegen de maand december krijg ik een tekort op mijn bankrekening. We hebben een hechte familie en we vieren elk jaar met zijn allen pakjesavond op vijf december. We maken surprises voor elkaar en wisselen cadeautjes uit. Omdat we met een redelijk grote groep zijn (ongeveer veertien personen), gaat er best een hoop geld op aan cadeautjes. Ook zorgt een ieder voor wat te eten of te drinken.

Kerst vieren we niet met zijn allen. Een deel van de familie viert dit liever met alleen het eigen gezin. We hebben daarom besloten kerst ieder voor zich te vieren. Ik koop vaak wat cadeautjes voor mijn man en mijn zoontje van zes en mijn man koopt cadeautjes voor mij. Ook koopt hij de cadeautjes voor mij namens ons zoontje Lukas. Lukas is gek op de kerstversiering en we kopen vaak elk jaar deels nieuwe versiering. Elk jaar kopen we een kerstboom die we helemaal volhangen met slingers, ballen en lampjes. Ook hier gaat flink wat geld in zitten, maar dat hebben we ervoor over.

Maar de maand december is niet de enige maand waarin ik eigenlijk geld tekort kom. Ook in de zomermaanden geven we aardig wat geld uit aan een vakantie en enkele dagjes uit. Meestal gaan we aan het begin van de zomervakantie twee weken weg. We bezuinigen totaal niet op de vakantie, want in de vakantie kunnen we ons echt ontspannen. Ook op de dagjes uit wordt niet bezuinigd. Meestal brengen we een bezoek aan een pretpark of een dierentuin.

Geldzaken

Om deze maanden te financieren heb ik een doorlopend krediet afgesloten. Zo kan ik zonder al te veel zorgen genieten van de maand december (waarin we overigens ook flink wat geld besteden aan vuurwerk) en van de zomermaanden. Voordat ik het doorlopend krediet heb afgesloten heb ik flink wat rondgezocht. Ik wilde natuurlijk wel goedkoop online geld lenen.

Een lege dag in mijn agenda

Ik heb voor mezelf in mijn agenda een dag geprikt waarop ik geen afspraken zou maken. Op deze dag ben ik al ’s ochtends op mijn gemak achter de computer gekropen om eerst eens te kijken naar wat een doorlopend krediet nou precies inhoudt. Zo kwam ik er onder meer achter dat ik op de meeste doorlopende kredieten boetevrij extra mag aflossen. Dit leek me ideaal voor de maanden waarin ik weer wat geld over zou houden. Door dan wat extra af te lossen zou ik weer iets besparen op de rentekosten.

De keuze

Uiteindelijk heb ik besloten om te gaan voor het goedkoopste doorlopend krediet. Ik zou niet weten waarom ik meer zou betalen dan eigenlijk nodig is. Ik snap niet waarom mensen voor de duurdere aanbieders kiezen, want het scheelt toch echt al gauw een paar honderd euro per jaar. Ik vind dat je daar een hoop leuke dingen van kan doen. Je kan er al gauw een weekendje van weg. Ik raad iedereen aan om het voor hem of haar goedkoopste doorlopend krediet af te sluiten, want zo betaal je niet meer geld dan eigenlijk nodig is voor je doorlopend krediet.

Categorieën: Geld lenen

Reacties uitgeschakeld voor Krappe maanden en dus tijdelijk geldgebrek

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten mogelijk?

september 14th, 2017

Een hypotheek is een persoonlijk financieel product. Misschien zelfs wel het belangrijkste persoonlijke financiële product. Het is dan ook belangrijke om je goed te blijven oriënteren. Is het oversluiten van een hypotheek wellicht interessant? In dit artikel lees je er alles over.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten omdat de hypotheek afloopt

Heb je een aflossingsvrije hypotheek en wil je deze oversluiten of gaan veranderen dan is dit in de meeste gevallen heel goed mogelijk. Een goede reden om de aflossingsvrije hypotheek over te sluiten is bijvoorbeeld om dat als de hypotheek afloopt er niet genoeg geld is om deze hypotheek af te lossen. Stel dat je bij het afsluiten van deze aflossingsvrije hypotheek gepland had om na afloop van de hypotheek je huis te verkopen. Misschien had je toen berekend dat het huis geld genoeg op zou brengen om de aflossingsvrije hypotheek af te kunnen lossen. Helaas kan er door verschillende factoren de waarde van de woning sterk zijn gedaald.Het is dus helemaal niet zo gek om eens goed te bekijken wat er mogelijk is om van je aflossingsvrije hypotheek af te komen. Natuurlijk is het goed dat hierbij gekeken wordt naar je huidige persoonlijke en financiële situatie. Het oversluiten aflossingsvrije hypotheek is heel goed mogelijk maar dit kun je echt niet zonder goed advies en hulp.

Advies bij het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek

Ga altijd eerst op zoek naar een financieel specialist die alles weet over de huidige woningmarkt en heel veel kan vertellen en die goed uitleg kan geven over verschillende soorten hypotheken. Een aflossingsvrije hypotheek oversluiten is mogelijk. Als je hierbij ook nog eens een goed persoonlijk advies krijgt. Dit is de manier om erachter te komen welke soort hypotheek het beste bij jou past. Neem de tijd om dit eerst eens goed uit te laten zoeken. Daarnaast is het van belang om je goed te laten informeren over de eventuele mogelijkheden. Laat je adviseren en informeren over welke stappen er eventueel genomen moeten worden voor het omzetten van de aflossingsvrije hypotheek naar een andere hypotheekvorm.

Categorieën: Geld lenen

Reacties uitgeschakeld voor Aflossingsvrije hypotheek oversluiten mogelijk?

Zelf verwijderen van boomstronken, makkelijk of niet?

augustus 17th, 2017

Een huis gekocht met een boomstronk in de tuin? Dat ding moet eruit is dan je eerste gedachte. Dan kan je natuurlijk zelf met een schop aan de gang gaan, maar dat zal je bij een stevige boomstronk niet ver brengen.

Diepe boomstronk

De boomstronk zal dus met grover materiaal verwijderd moeten worden, dan je schop.

Als je op internet gaat zoeken hoe je het beste een boomstronk kan verwijderen kom je als snel tot de conclusie dat dit met een stobbenfrees moet gebeuren

Een stobbenfrees huren

Wortels van bomen kunnen heel vast en diep in de grond liggen. In zo’n geval kan het een zware, lastige en tijdrovende klus worden om deze boomstronk zelf uit te graven. Dus als jij liever je rug niet wil verpesten met dit zware werk, overweeg dan een stobbenfrees te huren en hiermee de boomstronk te verwijderen.

Hoe werkt een stobbenfrees

Een stobbenfrees is een speciaal ontwikkelde machine waarmee boomstronken worden uitgefreesd. Deze machine heeft een zwenkarm met daarop bevestigd een freeswiel waarop harde scherpe widia beitels zijn gemonteerd. De beitels zijn ontzettend hard en daardoor kan deze de boomstronk tot pulp malen. Let wel; het blijft zwaar werk, zelfs met een stobbenfrees.

Boomstronk laten verwijderen

Als je na dit artikel gelezen hebt twijfelt of je er wel zelf aan moet beginnen, er zijn ook professionele bedrijven die het voor je willen doen. Zij zijn specialist op het gebied van boomstronken verwijderen, en zullen het dus altijd vlotter en efficiënter kunnen dan jijzelf. Ze kunnen boomstronken verwijderen tot 50 cm diepte.

Aanplanten nadat boomstronk is verwijderd

Als de boomstronk verpulverd is zullen er snippers overblijven die daarna verteren in de grond. Daarna kan de vrijgekomen grond prima gebruikt worden voor nieuwe beplanting of bestrating.

Categorieën: Uncategorized

Reacties uitgeschakeld voor Zelf verwijderen van boomstronken, makkelijk of niet?

Ontruimen woning na overlijden

augustus 17th, 2017

Het ontruimen van een woning na het overlijden van een dierbare kan heel confronterend en emotioneel zijn. Wanneer u hiermee te maken krijgt komt er enorm veel op u af. Niet alleen op emotioneel vlak maar ook op het gebied van alles regelen. Vooral als u de hiervoor aangewezen persoon bent.

Testamentair executeur

Bent u de testamentair executeur voor de overleden persoon? Dan hoort u alles af te handelen naar wens van de overledene. Het is de bedoeling dat je alles in kaart brengt qua bezittingen en schulden. Hierna moet er een voorstel gemaakt worden voor de uitkering van de erfenis aan de erfgenamen.

Koopwoning ontruiming na overlijden

Als degene die overleden is in het bezit was van een eigen woning met of zonder hypotheek, zal deze ontruimt moeten worden. Maar vaak staat zo’n woning nog behoorlijk vol. Waar moeten alle spullen heen? Welke spullen zijn nog van waarde en kunnen verkocht worden? En moet u een verhuisbedrijf gaan regelen? Het is veel rompslomp en daarom bieden wij een volledige ontruimingsdienst aan.

Selecteren goederen

  • Transporteren goederen
  • Afvoeren van goederen
  • Herstelwerkzaamheden
  • Bezemschoon opleveren

Huurwoning ontruimen na overlijden

Als uw dierbare overledene in een huurwoning leefde dan zal deze conform de huurovereenkomst afgeleverd moeten worden. Ook hierbij kunnen wij u helpen. De woning kunnen we  in oorspronkelijke staat herstellen, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Ontzorgen na overleden dierbare

Kortom wij willen u graag ontlasten door alles uit handen te nemen en u te ontzorgen in deze toch al zware periode. Op deze manier kunt u zich met andere zaken bezighouden, zoals het rouwen om uw dierbare.

 

Categorieën: Geld lenen

Reacties uitgeschakeld voor Ontruimen woning na overlijden

Soms heb je wat extra’s nodig

mei 30th, 2017

Soms heb je wat extra’s nodig

Soms gebeurd het weleens dat je even zonder geld zit. Of niet genoeg geld hebt. Je kan als ondernemer, zeker als startende ondernemer weleens erachter komen dat je even niet genoeg hebt. Tenslotte investeer je al best wel veel in je onderneming en let je niet altijd goed op de uitgaven. Natuurlijk is het aan de ondernemer om alles goed op een rijtje te hebben maar dit is een leerproces.

Je moet namelijk op zoveel letten dat je het soms niet weet of niet kan overzien. Je hebt wel een business plan opgesteld en je weet heel goed wat je wilt maar financieel heb je het onderschat hoeveel alles kost. Je hebt dus even een financiële boost nodig maar je weet niet welke site nou betrouwbaar is.

En je weet ook niet welke lening geschikt is voor deze situatie. Je hoeft niet super veel te lenen en je wilt je ook niet dood betalen aan de rente die je bij bedrijven er bovenop moet betalen. Je wilt ook niet opgelicht worden natuurlijk, want die verhalen heb je eerder gehoord. Er zijn zoveel verschillende leningen dus je moet goed weten wat het precies inhoudt.

De beste lening voor onverwachte uitgaven

Na dingen uitgezocht te hebben weet je dat een persoonlijke lening het beste is voor onverwachte situaties. En het mooie ervan is dat je het maandelijks het terug kan betalen. Je moet je wel aanmelden en natuurlijk aan wat eisen voldoen want niet iedereen komt in aanmerking voor een persoonlijke lening.

Er zijn stappen en controles die je moet doorlopen. Althans bij elk betrouwbaar bedrijf doen ze dit. En soms worden mensen ook afgewezen omdat ze bijvoorbeeld een negatief BKR saldo hebben of een andere reden zoals geen genoeg inkomen krijgen per maand. Sites en bedrijven die leningen verstrekken hebben een “negatief” beeld. Maar in de afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven opgekomen die betrouwbaar zijn. Dat moet ook wel want er worden steeds meer strengere eisen gesteld aan bedrijven die geld lenen.

Het is wel raadzaam om het geld wat je geleend hebt ook terug te betalen want anders kom je op de zwarte lijst. De persoonlijke lening is de meest voorkomende lening die er is en met een goede reden. Let wel erop dat bij welke verstrekker je dit ook doet dat ze altijd je goed moeten informeren zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan.

Categorieën: Geld lenen

Reacties uitgeschakeld voor Soms heb je wat extra’s nodig

Feed

https://www.hypotheken-lenen.nl / Nieuws