Krappe maanden en dus tijdelijk geldgebrek

maart 11th, 2018

Zo tegen de maand december krijg ik een tekort op mijn bankrekening. We hebben een hechte familie en we vieren elk jaar met zijn allen pakjesavond op vijf december. We maken surprises voor elkaar en wisselen cadeautjes uit. Omdat we met een redelijk grote groep zijn (ongeveer veertien personen), gaat er best een hoop geld op aan cadeautjes. Ook zorgt een ieder voor wat te eten of te drinken.

Kerst vieren we niet met zijn allen. Een deel van de familie viert dit liever met alleen het eigen gezin. We hebben daarom besloten kerst ieder voor zich te vieren. Ik koop vaak wat cadeautjes voor mijn man en mijn zoontje van zes en mijn man koopt cadeautjes voor mij. Ook koopt hij de cadeautjes voor mij namens ons zoontje Lukas. Lukas is gek op de kerstversiering en we kopen vaak elk jaar deels nieuwe versiering. Elk jaar kopen we een kerstboom die we helemaal volhangen met slingers, ballen en lampjes. Ook hier gaat flink wat geld in zitten, maar dat hebben we ervoor over.

Maar de maand december is niet de enige maand waarin ik eigenlijk geld tekort kom. Ook in de zomermaanden geven we aardig wat geld uit aan een vakantie en enkele dagjes uit. Meestal gaan we aan het begin van de zomervakantie twee weken weg. We bezuinigen totaal niet op de vakantie, want in de vakantie kunnen we ons echt ontspannen. Ook op de dagjes uit wordt niet bezuinigd. Meestal brengen we een bezoek aan een pretpark of een dierentuin.

Geldzaken

Om deze maanden te financieren heb ik een doorlopend krediet afgesloten. Zo kan ik zonder al te veel zorgen genieten van de maand december (waarin we overigens ook flink wat geld besteden aan vuurwerk) en van de zomermaanden. Voordat ik het doorlopend krediet heb afgesloten heb ik flink wat rondgezocht. Ik wilde natuurlijk wel goedkoop online geld lenen.

Een lege dag in mijn agenda

Ik heb voor mezelf in mijn agenda een dag geprikt waarop ik geen afspraken zou maken. Op deze dag ben ik al ’s ochtends op mijn gemak achter de computer gekropen om eerst eens te kijken naar wat een doorlopend krediet nou precies inhoudt. Zo kwam ik er onder meer achter dat ik op de meeste doorlopende kredieten boetevrij extra mag aflossen. Dit leek me ideaal voor de maanden waarin ik weer wat geld over zou houden. Door dan wat extra af te lossen zou ik weer iets besparen op de rentekosten.

De keuze

Uiteindelijk heb ik besloten om te gaan voor het goedkoopste doorlopend krediet. Ik zou niet weten waarom ik meer zou betalen dan eigenlijk nodig is. Ik snap niet waarom mensen voor de duurdere aanbieders kiezen, want het scheelt toch echt al gauw een paar honderd euro per jaar. Ik vind dat je daar een hoop leuke dingen van kan doen. Je kan er al gauw een weekendje van weg. Ik raad iedereen aan om het voor hem of haar goedkoopste doorlopend krediet af te sluiten, want zo betaal je niet meer geld dan eigenlijk nodig is voor je doorlopend krediet.

Delen met velen!

Categorieën: Geld lenen

Leave a comment

Feed

https://www.hypotheken-lenen.nl / Krappe maanden en dus tijdelijk geldgebrek