De onderhandse lening

Onderhandse lening

Een bekende leenvorm voor zowel consumenten als bedrijven is de onderhandse lening. De onderhandse lening betreft een lening waarbij geen tussenkomst van een bank nodig hebt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om geld te lenen van uw vrienden of familie in de vorm van een onderhandse lening. Daarnaast kunt u als bedrijf zijnde ook bij een ander bedrijf geld lenen in de vorm van een onderhandse lening. Het is bij deze leenvorm bijzonder belangrijk dat u duidelijk afspraken maakt, een goed contract is hiervoor absoluut noodzakelijk. In het contract kunt u met de kredietverstrekker afspreken hoeveel rente er betaald moet worden en wat de looptijd van de lening is. Ondanks dat u uw familieleden en/of vrienden volledig vertrouwd, is het aan te raden om een contract op te stellen op het moment dat het om een onderhandse lening gaat.

Het maken van een contract voor de onderhandse lening is ook nog eens fiscaal erg voordelig, als u het contract aanmeld bij de Belastingdienst kunt u namelijk enorm veel geld terugkrijgen. De onderhandse lening behoort tot een van de voordeligste en duidelijkste leenvormen. U hebt niet te maken met een vervelende kredietverstrekker en u kunt gemakkelijk samen met uw familie, vrienden of kennissen duidelijke afspraken maken over de lening. Voor uw omgeving is het vaak ook interessant om u een onderhandse lening te verstrekken, omdat het rentepercentage al snel hoger ligt dat het rentepercentage dan men krijgt over het geld op een spaarrekening.
Ook voor bedrijven is het interessant om een onderhandse lening te verstrekken met kapitaal dat op dit moment niet wordt aangesproken, natuurlijk is het hierbij wel bijzonder van belang dat u goede afspraken maakt. Het verstrekken van een onderhandse lening kan heel voordelig zijn, maar dan is het wel belangrijk dat u alles duidelijk en overzichtelijk met elkaar afspreekt.

Delen met velen!

Feed

https://www.hypotheken-lenen.nl / De onderhandse lening