Aflossingsvrije hypotheek oversluiten mogelijk?

september 14th, 2017

Een hypotheek is een persoonlijk financieel product. Misschien zelfs wel het belangrijkste persoonlijke financiële product. Het is dan ook belangrijke om je goed te blijven oriënteren. Is het oversluiten van een hypotheek wellicht interessant? In dit artikel lees je er alles over.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten omdat de hypotheek afloopt

Heb je een aflossingsvrije hypotheek en wil je deze oversluiten of gaan veranderen dan is dit in de meeste gevallen heel goed mogelijk. Een goede reden om de aflossingsvrije hypotheek over te sluiten is bijvoorbeeld om dat als de hypotheek afloopt er niet genoeg geld is om deze hypotheek af te lossen. Stel dat je bij het afsluiten van deze aflossingsvrije hypotheek gepland had om na afloop van de hypotheek je huis te verkopen. Misschien had je toen berekend dat het huis geld genoeg op zou brengen om de aflossingsvrije hypotheek af te kunnen lossen. Helaas kan er door verschillende factoren de waarde van de woning sterk zijn gedaald.Het is dus helemaal niet zo gek om eens goed te bekijken wat er mogelijk is om van je aflossingsvrije hypotheek af te komen. Natuurlijk is het goed dat hierbij gekeken wordt naar je huidige persoonlijke en financiële situatie. Het oversluiten aflossingsvrije hypotheek is heel goed mogelijk maar dit kun je echt niet zonder goed advies en hulp.

Advies bij het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek

Ga altijd eerst op zoek naar een financieel specialist die alles weet over de huidige woningmarkt en heel veel kan vertellen en die goed uitleg kan geven over verschillende soorten hypotheken. Een aflossingsvrije hypotheek oversluiten is mogelijk. Als je hierbij ook nog eens een goed persoonlijk advies krijgt. Dit is de manier om erachter te komen welke soort hypotheek het beste bij jou past. Neem de tijd om dit eerst eens goed uit te laten zoeken. Daarnaast is het van belang om je goed te laten informeren over de eventuele mogelijkheden. Laat je adviseren en informeren over welke stappen er eventueel genomen moeten worden voor het omzetten van de aflossingsvrije hypotheek naar een andere hypotheekvorm.

Delen met velen!

Categorieën: Geld lenen

Leave a comment

Feed

https://www.hypotheken-lenen.nl / Aflossingsvrije hypotheek oversluiten mogelijk?